April 17 2014

Je ware aard laten zien.

maskers-blog

Al heel lang ben ik gefascineerd door maskers en verkleedpartijen en het is daarom geen toeval dat ik hierin mijn roeping heb gevonden. Ik leer mensen om hun masker langzaam af te doen en te worden wie ze eigenlijk zijn.

Door allerlei omstandigheden en ervaringen in ons leven laten we steeds minder onze ware aard zien. In plaats daarvan nemen we verschillende rollen aan, doen we maskers op en leren we onszelf gedrag aan dat bij deze rollen past. Met vaak als gevolg dat de buitenkant heel anders is dan de binnenkant.

Dit heeft op den duur grotere gevolgen, want het gaat wringen als je niet mag zijn wie je eigenlijk bent. Het mag vooral niet van jezelf – het is niet voor niets dat je een masker hebt opgezet. Het gebeurt meestal uit zelfbescherming en lijkt een tijd lang heel functioneel.

Deze interne strijd zit ondertussen wel jouw persoonlijke ontwikkeling in de weg en heeft uiteindelijk ook effect op jouw welzijn. Als wij de moed hebben om op zoek te gaan naar het waarom van dat bepaalde masker en die rol, dan kunnen we de oorzaak voor het ontstaan ervan achterhalen en het besluit nemen om het masker af te doen. Op deze manier kunnen mensen veranderen.

Verandering bereiken we niet alleen door inzicht in de oorsprong van onze maskers, maar door actief te besluiten te willen zijn wie je bent. Als je een expert zoekt in het afdoen van maskers, dan weet je me te vinden. Je mag ze dan bij mijn verzameling voegen.