November 21 2013

Lotte blogt: mijn eerste échte ervaring met het effect.

Sinds januari van dit jaar werk ik samen met Jana. In deze blog vertel ik graag vanuit mijn oogpunt over de Proeverij voor Effect, die vorige week plaats vond. Ondanks dat ik Jana ook persoonlijk goed ken, en ik wel een idee had van hoe zij te werk ging, was het voor mij verrassend om te zien hoe zij tijdens deze middag veranderde in haar rol. Een rol die haar goed staat.

Samen hebben wij de proeverij georganiseerd en we waren erg benieuwd hoe het zou gaan vallen. Een nieuw concept, een nieuwe werkwijze en een dynamische groep aan deelnemers. De middag vond plaats in de Oriëntaalse dansstudio in Nijmegen. Een ruimte waar ik in alle eerlijkheid in het begin mijn twijfels bij had; schrikt het de mensen niet af, is het wel professioneel genoeg voor onze doelgroep? Al heel snel bleek de ruimte zeer geschikt; de soort van huiselijke sfeer zorgt dat je je er snel op je gemak voelt. Het past ontzettend bij de werkwijze van Jana.

De deelnemers werden op een bewegelijke en vrolijke manier geconfronteerd met persoonlijke valkuilen. De manier van werken werd als zeer prettig ervaren, omdat je heel dicht bij jezelf blijft ondanks dat je in een groep aan het werk bent. De energie waarmee Jana haar deelnemers aan het werk krijgt is bijzonder om te zien; het gaat op een natuurlijke manier die niemand haar na doet en wat haar typeert.

Deelnemers verlaten de studio met een vol hoofd én een heuse goodiebag met eye-openers en associaties. Ze zijn aan het denken gezet en hebben het effect van IvE kunnen ervaren. Ons doel is geslaagd! Samen gaan we hier mee verder. We gaan aan de slag met de feedback van onze deelnemers om deze workshop naar een hoger plan te tillen en om er een vervolg aan te geven.

Op naar de volgende en graag tot ziens! Hartelijke groet van Lotte.