September 15 2014

Neem de tijd om te groeien.

‘Als je een geheel nieuwe situatie tegen het lijf loopt, is het belangrijk om het even wat langzamer aan te doen. Kalm aan, observeer, manoeuvreer jezelf in de juiste positie. Je moet lang genoeg de tijd nemen om te zien wat echt nodig is. Als je met een frisse blik kijkt, heb je de mogelijkheid om een nieuwe manier van doen te vinden.’ Peter Senge

Na twee maanden ‘stilte’, pak ik de draad weer op. Ik heb toegegeven aan mijn innerlijke klok die riep om vertraging. Ik heb de tijd genomen die ik nodig had om stil te staan, te reflecteren, te onthaasten, op te ruimen, te ontwikkelen. Het lijkt van buitenaf misschien alsof ik niets gedaan heb, maar dat is niet waar. Ik ben meer mezelf geworden omdat ik me heb ontworsteld aan de druk van de sociale klok en heb geluisterd naar wat mijn hart me ingeeft. Ik heb veel geleerd omdat ik mezelf de ruimte gaf om anders naar zaken te kijken. Ik ben dichter bij mijn kern gekomen omdat ik heb losgelaten en grenzen heb verlegd. Ik wens iedereen een dergelijk proces toe. Als je wilt weten hoe je in de vertraging kunt komen en daar het beste uit kunt halen, schroom niet om me te benaderen. Ik deel graag mijn ervaring en inzichten.

Voor mij geldt: ik ben gegroeid – persoonlijk en in mijn vak – en heb nog meer te geven dan daarvoor. Wereld, here I come again!